Babymassage

Babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage!

Aanraking wordt wel gezien als de eerste levensbehoefte. Alleen het aanraken zelf kan al goed ingezet worden om baby’s te kalmeren en te troosten. Babymassage speelt een belangrijke rol bij het hechtingsproces, de sociale en geestelijke ontwikkeling maar ook bij de ontwikkeling van lichamelijke functies en groei.

Babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage waarbij de baby zelf aangeeft wat hij/zij nodig heeft. De massage wordt altijd aangepast aan de wensen van de baby. Bij babymassage gaat het om de volledige aandacht die je hebt voor je kindje en jezelf. Je baby masseren is niet alleen heel leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je kindje liefde en geborgenheid te geven.

Tijdens de individuele workshop leer je de basistechnieken van de babymassage. Het traject bestaat uit drie lessen van ±90 minuten. Naast het aanleren van de babymassage worden er ook verschillende thema’s behandeld, welke thema’s dit zijn bepalen we samen en worden aangepast aan jullie situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basis bevestigend dragen, huilgedrag van je baby, prikkelbare baby’s, buikkrampjes, (huid)verzorging. Ik doe de massagetechnieken voor op een pop en je masseert zelf jouw baby!

Tijdens het gehele traject sta ik ook voor jullie klaar als er vragen zijn of als jullie net dat steuntje in de de rug kunnen gebruiken. Als docent babymassage en opvoedcoach ondersteun ik jullie graag tijdens deze bijzondere periode. Jullie zijn uniek en hierdoor is ook geen workshop hetzelfde!

De voordelen van babymassage:

 • Geeft rust en ontspanning
 • Geeft geborgenheid en vertrouwen
 • Maakt de baby bewust van zijn/haar eigen lichaam
 • Bevordert de spierontwikkeling
 • Bevordert de motoriek
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Bevordert de doorbloeding
 • Bevordert de productie van het groeihormoon
 • Heeft een positieve invloed op de spijsvertering (vermindert buikkrampjes)
 • Versterkt de band tussen ouder en kind
 • Prikkelreductie

Babymassage is bedoeld voor baby’s t/m kruipleeftijd en is bijzonder geschikt bij vroeggeboorte, veel huilen, een voorkeurshouding of overstrekken.

Naast een workshop kan er ook apart een babymassage worden geboekt. Dit kan ter kennismaking of juist klachtgericht worden toegepast zoals bijvoorbeeld bij buikkrampjes of onrustige baby’s die veel huilen. Ik kan dan je kindje masseren of ik leer je een aantal technieken van de massage zodat je deze zelf toe kan passen om je kindje tot rust te brengen. Ook voor iedereen die de workshop gevolgd heeft is het leuk om de massage nog een keer samen door te nemen ter ondersteuning.

Het is ook mogelijk om de babymassage tijdens de zwangerschap al aan te leren zodat je gelijk na de geboorte zelf kan beginnen met het masseren van je baby. Tijdens deze workshop werken we allebei met een pop.