Behandelingen

Bij Praxi Amarante kun je terecht voor de volgende behandelingen en trajecten:

 • Zwangerschapsmassage
 • Babymassage
 • Voetreflexmassage voor baby en kind
 • Peutermassage met yoga
 • Kindermassage
 • Kindercoaching
 • Opvoedcoaching

Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een bijzondere periode waarin er ook in je lichaam veel verandert. Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart verminderen. De spieren worden soepeler, de ademhaling dieper en je komt even helemaal tot rust waardoor je lichaam zich kan herstellen. Een massage verbetert ook de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. Een zwangerschapsmassage heeft onder andere een positief effect op de slaap, vermindert rugpijn en zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt.

Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf de derde maand van de zwangerschap en wordt in zijligging gegeven. Een echt verwenmoment!

Een gehele zwangerschapsmassage duurt 60 minuten.

Kindermassage

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

Bij kindermassage is het heel belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Vaak is ook te zien dat een kind meer zelfvertrouwen krijgt, meer balans voelt en zekerder wordt.

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Voor een gezonde lichaam en geest hebben we aanraking net zo hard nodig als gezonde voeding en beweging . Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst, leerproblemen, sociale problemen en lage immuniteit. 

Door op jonge leeftijd een kind te gaan masseren, zal een kind zich ondersteund voelen en goed de begrenzing van zijn lichaam leren kennen. Waardoor het goed zijn eigen ruimte kan bepalen en beter om kan gaan met conflicten en spanningen.

Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans.

Daarom kan de massage ook goed worden gebruikt bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en autisme.

Vooraf vindt altijd een intake gesprek plaats, hierbij staan de behoeften van het kind voorop. Ook kunnen er bewustzijnsoefeningen, aanraakoefeningen, voeloefeningen en ademhalingsoefeningen worden gedaan om tot rust te komen en meer vertrouwen te ervaren. De behoefte van een massage kan per keer verschillen en daarmee kan ook de duur van een massage wisselen. Een hoofdmassage kan bijvoorbeeld heel fijn zijn als een kind veel spanning ervaart, emoties worden gevoeld in de buik en een voetmassage kan helpen om beter te aarden. Bij jonge kinderen kan er ook spelenderwijs worden begonnen met een massagespel of massagekaarten.

Voor peuters en kleuters wordt de massage gecombineerd met yoga oefeningen.

Peuteryoga is een speelse vorm van yoga. Het bestaat uit korte oefeningen in verschillende thema’s. Tijdens de lessen wordt een combinatie gemaakt van ademhalingsoefeningen, zintuigoefeningen, yoga oefeningen en (onderlinge) massage. Door verschillende materialen en structuren te gebruiken zoals hard/zacht, warm/koud en glad/ruw leren kinderen ook op deze manier gevoelens te herkennen en benoemen. Er wordt rekening gehouden met de fantasiewereld van kinderen en er is balans tussen ontspanning en beweging.

Voordelen van peuteryoga:

 • Bewustwording van zijn/haar lichaam
 • Leert zijn of haar grenzen aan te geven
 • Goede oefeningen voor een betere houding en motoriek
 • Kinderen worden gestimuleerd in hun fantasie
 • Kinderen ervaren de effecten van een liefdevolle aanraking

Het is gewenst dat er tijdens de kindermassage een ouder/verzorger aanwezig is. Tijdens de peutermassage worden ouders/verzorgers betrokken bij verschillende oefeningen.


Babymassage

Aanraking wordt wel gezien als de eerste levensbehoefte. Alleen het aanraken zelf kan al goed ingezet worden om baby’s te kalmeren en te troosten. Babymassage speelt een belangrijke rol bij het hechtingsproces, de sociale en geestelijke ontwikkeling maar ook bij de ontwikkeling van lichamelijke functies en groei.

Babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage waarbij de baby zelf aangeeft wat hij/zij nodig heeft. De massage wordt altijd aangepast aan de wensen van de baby. Bij babymassage gaat het om de volledige aandacht die je hebt voor je kindje en jezelf. Je baby masseren is niet alleen heel leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je kindje liefde en geborgenheid te geven.

Tijdens de individuele workshop leer je de basistechnieken van de babymassage. Het traject bestaat uit drie lessen van ±90 minuten. Naast het aanleren van de babymassage worden er ook verschillende thema’s behandeld, welke thema’s dit zijn bepalen we samen en worden aangepast aan jullie situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basis bevestigend dragen, huilgedrag van je baby, prikkelbare baby’s, buikkrampjes, (huid)verzorging. Ik doe de massagetechnieken voor op een pop en je masseert zelf jouw baby!

Tijdens het gehele traject sta ik ook voor jullie klaar als er vragen zijn of als jullie net dat steuntje in de de rug kunnen gebruiken. Als docent babymassage en opvoedcoach ondersteun ik jullie graag tijdens deze bijzondere periode. Jullie zijn uniek en hierdoor is ook geen workshop hetzelfde!

De voordelen van babymassage:

 • Geeft rust en ontspanning
 • Geeft geborgenheid en vertrouwen
 • Maakt de baby bewust van zijn/haar eigen lichaam
 • Bevordert de spierontwikkeling
 • Bevordert de motoriek
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Bevordert de doorbloeding
 • Bevordert de productie van het groeihormoon
 • Heeft een positieve invloed op de spijsvertering (vermindert buikkrampjes)
 • Versterkt de band tussen ouder en kind
 • Prikkelreductie

Babymassage is bedoeld voor baby’s t/m kruipleeftijd en is bijzonder geschikt bij vroeggeboorte, veel huilen, een voorkeurshouding of overstrekken.

Naast een workshop kan er ook apart een babymassage worden geboekt. Dit kan ter kennismaking of juist klachtgericht worden toegepast zoals bijvoorbeeld bij buikkrampjes of onrustige baby’s die veel huilen. Ik kan dan je kindje masseren of ik leer je een aantal technieken van de massage zodat je deze zelf toe kan passen om je kindje tot rust te brengen. Ook voor iedereen die de workshop gevolgd heeft is het leuk om de massage nog een keer samen door te nemen ter ondersteuning.

Het is ook mogelijk om de babymassage tijdens de zwangerschap al aan te leren zodat je gelijk na de geboorte zelf kan beginnen met het masseren van je baby. Tijdens deze workshop werken we allebei met een pop.

De babymassage/workshop wordt bij voorkeur in de praktijk gegeven maar kan in overleg ook op locatie (bij jullie thuis) of zelfs via een video verbinding online plaatsvinden.